Előzze meg vagy kezelje a begyulladt szőrtüszőt természetesen

1987
HOZZÁSZÓLÁS:

Aki életében valaha is szőrtelenített már, az valószínűleg találkozott a begyulladt szőrtüsző jelenségével. Ez nem csak esztétikailag lehet zavaró, hiszen néha komoly fájdalmakat is tud okozni. Azonban létreznek olyan egyszerűen kivitelezhető praktikák és tanácsok, amik segítségével akár végleg elfelejthetjük ezt a kellemetlen problémát.

Készítsük elő a bőrt!

szőrtüszőgyulladás

Azért, hogy a szőr ne tudjon benőni a bőr alá, okvetlenül fontos, hogy minden egyes epilálás, gyantázás vagy borotválás előtt alaposan át kell radírozni a kezelendő bőrfelületet.

Ennek elhagyása fokozottan növeli a szőrbenövés kockázatát, ami sem esztétikailag, sem pedig az egészség szempontjából nem előnyös, mivel elfertőződhet és begyulladhat, amivel már mindenképpen bőrgyógyászhoz kell fordulni.

Így kezeljük a benőtt szőrszálakat

Ha azonban csak egyszerűen benőtt néhány szőrszál a bőr alá, azt otthon is lehet orvosolni. Ehhez tegyünk meleg vizes borogatást az érintet bőrfelületre pár percen keresztül, hogy így puhítsuk fel a bőr felső rétegét. Majd pedig a borogatás levételét követően egy már fertőtlenített tűvel vagy csipesszel óvatosan ki kell piszkálni a benőtt szőrt a bőr alól. Ha ez sikerült, akkor mindenképpen fertőtlenítsük a helyét is, amire megfelel akár egy alkoholos arctisztítós áttörlés is.

A gyulladt szőrtüszők kialakulhatnak a benőtt szőrszál, de akár egy bakteriális fertőzés miatt is. Ez az állapot már sokkal komolyabb, mint az egyszerűen a bőr alá benőtt szőr, mivel sokkal fájdalmasabb és hosszabb ideig tartó állapot, amit ha nem megfelelően kezelnek, akkor csak tovább súlyosbodik.

A megelőzésben itt is kulcsfontosságú, hogy mindig alapos bőrradírozás előzze meg a szőrtelenítést, valamint, hogy a szőrtelenítő eszköz steril és tiszta legyen. A szőr eltávolítását követően pedig fontos, hogy a lábunkat is megtisztítsuk a kozmetikai szerek maradványaitól és az eltávolított szőrszálaktól is.

A szőrtüszőgyulladás súlyosabb eseteiben mindenképpen orvoshoz kell fordulni, de az enyhébb fajtáinál segíthet az otthoni kezelés is.

Így érdemes lehet megpróbálkozni a következő borogatással: 2 deci vízhez adjunk 10-15 csepp tiszta teafaolajat, majd az ebbe mártott vattával reggel és este töröljük át az érintett részt. A kamillatea szintén hasonlóan alkalmazható, valamint felgyorsíthatja a gyógyulást, ha C-vitamint alkalmazunk egyidejűleg belsőleg is.

1987
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

27612
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]